tirsdag, marts 20, 2007

Skribenter der skaber sig

Skal skribenter fx. på steder som denne blog helst stå "i baggrunden"? Må de ikke fremstå som personer - må de ikke bruge ordet "jeg" i deres skriblerier?

Cristine Isager har en artikel med titlen "Skribenter der skaber sig" i Retorikmagasinet, December 2006. Hvor hun sætter fokus på denne problematik. Link til hendes hjemmeside på Institut for Filosofi, Pædagogik og Retorik!

Det er en interessant problematik, men egentligt har jeg nævnt hende her, fordi hendes artikel satte noget af et skred igang i mig! Pludselig slog det mig at sprog kan bruges musisk.

- Kender du ikke det at en musisk improvisation kan give dig lyst til at le? Hidtil har jeg kun oplevet det med musik, men artiklen i Retorikmagasinet gjorde lidt af det samme: Selv om det er et interessant emne: Hvorvidt forfatteren skal stå frem eller ej, var det hendes sprogbrug som i den grad gav mig en oplevelse.

2 kommentarer:

JohnRask sagde ...

Med nærmere omtanke, så er der jo ofte en cyklisk sammenhæng mellem destruktion og skabelse: Død for genfødsel etc.
Fødekæden - fra plankton til fisk til middag er jo i virkeligheden også en slags fødsel/død cyklus, hvor substansen blot transporteres fra simple organismer til komplekse organismer.
Hvorom alting er, behøver man altså ikke at blive forskrækket over min blomstrende interesse for destruktion: Jeg vil tro at det blot er en spirende erkendelse af at man ind imellem bliver nød til at fjerne de gamle, for at gøre plads til det nye..

Mai Helene Lykke sagde ...

Hej John. Jeg har været på blogkursus, og der lærte vi, at man skal skrive "jeg". Det er helt essentielt, at man bruger sig selv som hovedperson på bloggen. Ellers bliver det da både trist og upersonligt!

:0) Mai (maihelenelykke.blogspot.com)